Slovenskí rozhodcovia úspešní na medzinárodnej scéne

Do kolotoča sezóny 2022/2023 na medzinárodnej scéne sa okrem našich klubov naplno zapájajú týždeň čo týždeň aj naši rozhodcovia, ktorí potvrdzujú svoju kvalitu a robia výborné meno slovenskému basketbalu.

Zdenko Tomašovič a Marek Kúkelčík sa spolu zúčastnili kvalifikačných turnajov o postup do hlavnej fázy Ligy majstrov v Skopje a v Belehrade rozhodovali kvalifikačný turnaj o postup do ženskej Euroligy. Obaja majú za sebou už aj zápasy hlavnej fázy BCL, kde rozhodovali mužstvám, ktoré sú viacnásobnými účastnikmi final four a aj dvojnásobnému víťazovi tejto súťaže Lenovo Tenerife.

Pavel Fuska absolvoval kvalifikačný turnaj do hlavnej fázy mužského FIBA Europe Cupu vo Francúzska a taktiež rozhodoval zápasy na Pyrenejskom polostrove a Maďarsku. Peter Ženiš rozhodoval zápasy ženského EuropeCupu. Svoje prvé zápasy v klubových súťažiach FIBA absolvovali Veronika Obertová, ktorá rozhodovala v Londýne, Fribourgu a Luxembursku a Jakub Izák, ktorý rozhodoval v Györi. Obaja mali počas práve skončeného kvalifikačného okna ženských reprezentácii aj zápasy o postup na ženský EuroBasket 2023, ktorý sa bude hrať v lete budúceho roka v Slovinsku a Izraeli. Zápas rovnakej fázy kvalifikácie absolvovala v Dánsku aj Martina Fanfara. Tu ako zaujímavosť môžeme spomenúť, že zápas rozhodovala spoločne so Zdenkom Tomašovičom.

Pravidelnou súčasťou FIBA zápasov sú aj naši FIBA komisári Milan Brziak a Miroslav Kuzmiak, ktorí už absolvovali zápasy počas tejto sezóny a čakajú ich v najbližšom období ďalšie.

Naši arbitri si svojimi výkonmi vypýtali aj ďalšie nominácie a v najbližšom období ich čakajú zápasy európskych klubových súťaží. Prajeme našim kolegom úspešnú reprezentáciu nie len seba, ale aj slovenského basketbalu.

 

Odkaz na zápasy medzinárodných rozhodcov a komisárov :

https://refbasket.sk/oznamenia/item/118-delegacie-fiba