Slovensko zvíťazilo nad Kosovom

Slovensko zvíťazilo nad Kosovom

Slovenská mužská reprezentácia zvíťazila nad reprezentáciou Kosova v dnešnom prípravnom zápase v pomere 75:73. Úvod zápasu bol z oboch strán vyrovnaný a záver prvej časti zápasu lepšie vyšiel hráčom Kosova. Tí po prvej štvrtine viedli 24:18. V druhej štvrtine hráči Slovenska predviedli zlepšenú hru a po polčase viedli 42:38. Tretia štvrtina bola v podaní oboch tímov opäť vyrovnaná a na jej konci si udržiavali slováci tesné vedenie 58:54. V závere zápasu dokázali slovenskí hráči víťazstvo strhnúť na svoju stranu a doviedli zápas k výhre 75:73.

 

Slovensko : Kosovo 75:73 (18:24,24:14,16:18,17:17)

 

Slovensko: Jones 19, Ihring 11, Korner 10, Sedmák 9, Musil 0 (Žiak 9, Baldovský 9, Baťka 6, Fusek 2

Kosovo najviac bodov: Berisha 25, Shoshi 16, Veseli 12

 

Ivan Rudež (tréner):" Myslím, že sme predviedli dobrú reakciu na včerajší zápas. Odohrali sme nie príliš ideálny zápas z pohľadu ofenzívy, robili sme veľa chýb a v určitom momente sme stratili rytmus hry. To je niečo na čom musíme do budúcna pracovať, ale hráči v dnešnom zápase ukázali charakter. Myslím, že dnešný zápas bol peknou pozvánkou pre všetkých fanúšikov basketbalu, aby prišli v auguste a podporili náš tím."

 

Mário Ihring: "Tak po včerajšom prehratou zápase s Kosovom sme boli namotivovaní a chceli sme dnešný zápas vyhrať.V šatni sme si povedali, že musíme dodržiavať veci v defenzíve, čo sa nám vo včerajšom zápase nedarilo. Stále máme na čom pracovať. Hráči Kosova triafali veľa striel za 3 body, čo nás v určitých momentoch hry posadilo, ale nevzdali sme sa a vrátili sme sa do zápasu, ktorý sme doviedli do víťazného záveru. S dnešným zápasom sme spokojní."