Svit sa na Final Four pripravuje dôsledne, ťahajú už šesťzápasovú víťaznú šnúru

BK Svit sa kvalifikoval na Final Four slovenského pohára, ktorý sa odohrá v dňoch 17. - 19. februára v Lučenci. Práve s domácim cellkom sa stretne v semifinále Svit, keď odohrajú rekapituláciu minuloročného finále. 

"Lučenec je nepríjemný súper, ktorý má svoju kvalitu. Tá liga je vyrovnaná, okrem Handlovej, ktorá ma trochu stratu. Ostatné tímy sú vyrovnané. Máme rešpekt pred súperom a hrá doma,” uviedol prezident klubu Ján Drobný. 

Lučenec a Svit si naposledy zmerali silly 8. februára na palubovke Svitu. Domácemu celku sa darilo viac a Lučenec zdolali 83:79. "Zápas bol dohrávka z novembra a aj Lučenec hral bez jedného hráča, ako aj my. Pohárový zápas budeme hrať v plnej zostave, čiže to bude úplne iný zápas,” spomenul Drobný. 

Svit sa na Final Four pripravuje dôsledne a rovnako, ako na ligové duely. “Ideme štandardne v mikrocykle, akokeby bola  liga. Mali sme v sobotu zápas s Handlovou a teraz sa ideme týždeň pripravovať na pohár,” ozrejmil prezident klubu. 

Svitu sa momentálne veľmi darí. V posledných šiestich zápasoch premožiteľa nenašli. Päť z týchto duelov odohrali na domácej pôde, jedeen zápas vyhrali práve v Lučenci výsledkom 89:86. "Vnímame to veľmi pozítvne, sme radi, že sme na víťaznej vlne. Žiaden zo zápasov nebol ľahký. Aj ten zápas v Lučenci nebol jednoduchý, rozhodli sme v podstate v posledných sekundách, keď sa šťastie priklonilo na našu stranu,” spomenul Drobný. 

Čo sa týka absencií, Svitu bude chýbať Šimon Turza. “Ostatní sú v poriadku a mali by byť k dispozícií, pokiaľ sa nič nestane počas týždňa,” uzavrel prezident klubu. 

Svit sa stretne s Lučencom v piatok o 18:00. V druhom semifinále si sily zmerajú Patrioti Levice a Spišskí Rytieri.