Turnaj Dánsko U14 a U15 dievčatá

Určite tento turnaj treba hodnotiť z viacerých strán. Cesta autobusom, bývanie v triedach, dalo dievčatám veľa nových skúseností a nie len im. To, že dievčatá mohli takto spolu tráviť čas a spoznávať sa, dáva budúcnosť tomuto kolektívu.
Z basketbalovej stránky sme mali so sebou 20 dievčat, ktoré hrali v dvoch kategóriách. To, že sme sa dokázali presadiť v U-15 nám dáva pozitívny smer v našej práci. Dokázali sme poraziť začínajúci tím výberu Holandska, či domáce tímy a v najdôležitejšom zápase s domácou reprezentáciou sme sa neuveriteľnou bojovnosťou vrátili do zápasu, aj napriek nepriazni viacerých faktorov.
Kategória U-14 bola o poznanie slabšia, ale dievčatá mohli vidieť ako jednoducho sa hrá basketbal v severských krajinách a zistili, že agresivita v slovenskej mládežníckej lige je minimálna. Verím, že nabrali plné batohy skúseností a ja som videla aj iné stránky, ako majú zažité v kluboch.
Verím, že v septembri sa znovu stretneme a postupnou prácou budeme posúvať dievčatá na inú úroveň basketbalu. Máme dva roky a ja ich mienim využiť na 100%.
Zuzana Žirková - hlavná trénerka
U14 - 4. Miesto (ALL STARS - Nina Vargová)
U15 - 2. Miesto (ALL STARS - Daniela Hudecová)