Ústredný tréner SBA František Rón odovzdával skúsenosti na workshope v Michalovciach

Ústredný tréner Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) František Rón pokračoval vo svojich workshopoch tentoraz na východe republiky, keď sa zastavil v klube 1. BK Michalovce.

„Michalovce využili ponuku pre kluby a po dohode so šéftrénerom SBA PaedDr. Františkom Rónom sa uskutočnili v klube dve tréningové jednotky pre chlapcov kategórie 'U11'. Témy boli dohodnuté vopred a mierne upravené podľa aktuálnej výkonnosti hráčov na tréningu. Pre chlapcov i trénerov v klube to bolo veľmi zaujímavé a podnetné stretnutia a dobrá motivácia do ďalšej práce,“ povedal na margo tejto akcie prezident 1. BK Michalovce Peter Biganič.

Projekt workshopov nie je na SBA novinkou, ústredný tréner SBA František Rón a ústredný tréner mládeže Richard Kamenský majú za sebou už úspešné zastávky v mnohých kluboch.

"Na konci februára sme zaslali všetkým trénerom a zástupcom klubov výzvu na usporiadanie workshopov. Som rád, že nás niektoré kluby pozvali a s Richardom Kamenským sme sa zhodli, že čas strávený s hráčmi, hráčkami a trénermi obohatil obe strany. My sme predali naše skúsenosti a naopak sme taktiež získavali informácie o problémoch, s ktorými sa konfrontujú tréneri a kluby pri každodennej činnosti. Tieto informácie nám pomôžu pri zostavovaní programov trénerských seminárov, publikácií pre trénerov, resp. systémových opatrení v riadení súťaží," povedal o workshopoch František Rón.

Tréning s Františkom Rónom

https://www.youtube.com/watch?v=D-JHtAtaf9Q

 

Pre kluby po celom Slovensku stále platí možnosť uskutočnenia workshopov. Obsah, formu a vekovú kategóriu si pri tom sami určujete.

V prípade záujmu píšte na adresu: f.ron@slovakbasket.sk.

Autor: Michal Duchovič

Foto: Z. Maľuková