Rytieri idú do Final Four v plnej zbroji, príprava nebola ničím špeciálna

Spišskí Rytieri si v dňoch 17. a 18 februára zahrajú Final Four slovenského pohára, ktorý sa bude konať v Lučenci. 

Ako uviedol športový manažér klubu Michal Buza, pre Rytierov príprava nebude ničím špeciálna. "Bude to zápas ako každý iný, so súperom, ktorého poznáme. Príprava nie je ničím iná, zvláštná alebo odlišná oproti bežným zápasom. Je to jeden z vrcholov sezóny pre nás, ako aj pre všetkých, ktorí tam sú, ale príprava rozdielna nie je,” povedal Buza. 

Buza rovnako aj predpovedal, kto sa môže stať víťazom v semifinále proti Leviciam. Oba kluby majú za sebou prehru v Niké SBL. "Tieto kluby sa už dobre poznajú, bude to už niekoľký zápas túto sezónu a tam sa ťažko vymyslia nejaké taktické varianty alebo prekvapenia. Kto dá do toho viac boja, chuti a energie, tak má väčšiu šancu vyhrať,” ozrejmil Buza.

Rytieri v Komárne prehrali 79:93. "V Komárne bola jedna základná vec, chýbala nám energia. Nemyslím, že to je nejaká výhovorka, ale mali sme tri zápasy za šesť dní, no malo to aj Komárno. Na tých hráčoch bolo vidno, že im chýbala šťava a iskra, ako by to malo byť. Komárno veľmi dobre bránilo, padali im strely z vonku. Nemyslím, že sme robili chyby, ktoré by to ovplyvnili až tak, no Komárno bolo lepšie v tom zápase,” opísal manažér. 

Okrem slovenského pohára si Final Four Rytieri zahrajú aj v Alpsko-jadranskom pohári, keď vo štvrťfinále postúpili cez Pardubice. "Pre nás je to hlavne veľká radosť. Tešíme sa, že sa to po roku znovu podarilo. Alpsko-jadranský pohár hráme druhú sezónu, druhýkrát sme postúpili medzi štyroch najlepších. Zápas, ktorý sme doma odohrali s Pardubicami, bol vynikajúci z našej strany. Chytilo to za srdce aj našich hráčov aj divákov. Máme z toho obrovskú radosť. Uvidíme, kde sa Final Four bude hrať a pripravíme sa na Viedeň a postúpiť do finále, aj keď to bude veľmi ťažké,” konkretizoval Buza. 

Čo sa týka absencií, v klube žiadne dlhodobejšie nie sú. "Myslím, že hráči sú v normálnom zdravotnom stave, sú tam drobné virózy, no do piatku sa dúfam vyliečia a do zápasu pôjdeme v plnej zbroji,” uzavrel Buza. 

Spišskí Rytieri sa v semifinále stretnú s Patriotmi Levice.  Zápas začne o 20:15. V prvom semifinále o 18:00 sa stretnú Iskra Svit a domáci BKM Lučenec.