Z Trenčína sa presúvame do Nitry

Opäť po roku zavítala SBA 3×3 Tour do Trenčína. V spolupráci s miestnym basketbalovým klubom, ktorý sa začal orientovať na 3×3 basketbal sa podarilo zorganizovať skvelý turnaj pre deti aj dospelých počas jedného dňa. Od skorého rána sa parkovisko pri OC Laugariciou premenilo na 3×3 basketbalovú arénu. Najskôr si sily zmerali kategórie U12 a U16. Od desiatej hodiny sa rozbehli hlavné kategórie a to ELITE, ženy a U18.

Do hlavnej súťaže sa prihlásilo 38 tímov, ako bolo vyššie spomenuté, v troch kategóriách. Vzhľadom na status QUEST našej tour a teda miestenky na prestížnu World Tour bol, o turnaj veľký zaujem aj zahraničných tímov. V Trenčíne sa predstavili Pharma Classic z chorvatského Záhrebu, Sonce z Rakúska. Nechýbala však ani domáca kvalita,doplnená legendárnymi tímami ako Letný Vánok či Čistiaci prostriedok.

V ženskej kategórii sa do turnaja zapojilo šesť tímov rozdelených do dvoch skupín. Najznámejším tímom boli bezpochyby Vydýchané z lavičky, ktoré opäť ukázali svoju kvalitu, aj keď v mierne pozmenej zostave.  V kategórii do 18 rokov sa nám formujú dva veľmi kvalitné tímy a to Fajnovka a Rim Protectors o ktorých budeme istotne v budúcnosti ešte počuť.

Trenčín, či už organizačne ale aj atraktivitou opäť ukázal, že si zaslúži mať zástavku v ramci SBA 3×3 Tour. Do turnaja sa zapojilo 38 tímov, videli sme v akcii 141 registrovaných hráčov v 75 zápasoch. Priamy prenos mali možnosť diváci sledovať už tradične na stránkach šport.sk a našich sociálnych sieťach. Veľká vďaka Tomášovi Vavrovi z miestneho klubu za spoluprácu pri organizácii turnajov či už detského/mládežníckeho, alebo aj toho hlavného.

Záverečné poradie: Elite

  1. miesto: Pharma Classic
  2. miesto: Energy Team
  3. miesto: 3×3 Košice
Záverečné poradie: Ženy
  1. miesto: Vydýchané z lavičky
  2. miesto: Omšové víno
  3. miesto: Seredanky
Záverečné poradie: U18 chlapci
  1. miesto: Fajnovka
  2. miesto: Rim Protectors
  3. miesto: Dzarulovci
Premiérovo v Nitre

Už najbližšiu sobotu sa premiérovo predstavíme v Nitre, v areály SPU. SBA 3×3 Tour 2021 sa koná v 9 slovenských mestách  a je skvelé, že práve Nitra, s bohatou basketbalovou tradíciou bude premiérovo súčasťou. V kategórii ELITE so statusom Quest sa hrá o miesto vo finále a teda o miestenku na World Tour do Prahy.

Základné informácie:

Miesto: Hala SPU, Chalupkova 359, 949 01 Nitra

Dátum: 14.8. 2021

Čas: 10:00

Registrácia tu: https://play.fiba3x3.com/ (Vytvorenie profilu) https://play.fiba3x3.com/events (Nitra)

Sprievodný program: DJ M.O.C. & BILBA / DJ PAGI Hudobné vystúpenie: Kaidžas / Osma + workshopy pre deti (BKM SPU Nitra)

Stánky s občerstvením + fan shopy