Ženská reprezentácia do 20 rokov s druhou výhrou na ME

ME B-diívzie žien do 20 rokov pokračujú v rýchlom slede. Mladé Slovenky vďaka kolektívnemu a disciplinovanému výkonu porazili vo svojom ďalšom zápase Rumunky a už v sobotu ich čaká ďalší súper, tentokrát reprezentácia Kosova.

Rumunsko U20 - Slovensko U20  50:53 (25:28)

Zostava Slovenska U20: Holíková 12, Jarošová 9, Vandlíková 8, Žilinská 6, Neuschlová 1 (Kristlová 11, Kraislová 4, Dovčíková 2, Barillová, Dohňanská, Filická  a Vargová)

Hlasy po zápase:

Miloslav Michálik, tréner: "Tešíme sa z tohto víťazstva, dievčatám to určite môže iba pomôcť. Už na nás padala nejaká deka, ale toto víťazstvo bude pre nás povzbudením do ďalších bojov, lebo nás čakajú ešte dva zápasy. Pôsobili sme kolektívne a disciplinovane hlavne v obrane. Vieme, že v útoku máme problém, ale v tomto zápase bol aj útok kolektívny a prinieslo nám to víťazstvo."

Martina Dovčíková: "Do zápasu sme išli s jasným cieľom a to bolo vyhrať zápas, plniť pokyny, ktoré sme si stanovili, byť koncentrované celý zápas a hlavne sa nevzdávať za akýchkoľvek okolností. Mali sme dobré, ale aj zlé momenty, ale práve tam sme sa spojili ako jeden tím, potiahli sme jedna druhú, premenili strely, ktoré sme premeniť mali, ubránili kľúčové momenty a dotiahli zápas do víťazného konca. Zaslúžili sme si vyhrať. Zvyšok turnaja sa budeme snažiť robiť veci , tak ako sme ich robili dnes."

Teraza Vandlíková: "Tak, ako vo všetkých zápasoch, aj v dnešnom zápase sme mali jasný cieľ a to je hrať čo najlepšie a bojovať o výhru. Myslím, že energia nám určite nechýbala. Hrali sme kolektívne a užili sme si zápas naplno."

Foto: fiba.basketball