Zomrel Vladimír Barniak

Posledný februárový utorok sa do našich zeleno-čiernych sŕdc navždy zapíše veľkými písmenami. Útroby handlovskej športovej haly sa zahalili do čiernej farby a iba ťazko hľadáme slová, ktorými dávame svojim priaznivcom na vedomie nesmierne smutnú správu.

Dnes sme sa zobudili do ďalšieho bežného dňa, v ktorom na nás čakali každodenné, rutinné povinnosti. Pri rannej káve sme ešte ani len netušili, aká žalostná informácia nás už o pár minút zasiahne. 

Dnes ráno, vo veku 76 rokov, po dlhej a veľmi zákernej chorobe naposledy vydýchol náš kamarát a basketbalový nadšenec Vladimír Barniak. Jeho veľké, zeleno-čierne srdce navždy dotĺklo a my sme prišli o dôležitú súčasť našej basketbalovej rodiny. 

Rázom sa zastavil čas, zalial nás studený pot a v našich mysliach zavládla prázdnota. Okamžite sa nám začali vynárať nádherné spomienky na kamaráta, ktorý opustil našu “zeleno-čiernu” rodinu. 

Vladko Barniak sa narodil v roku 1946 v Kremnici. Do Handlovej prišiel v roku 1966 a s handlovským basketbalom bol spätý neuveriteľných 57 rokov. V sedemdesiatych rokoch bol hráčom handlovského Baníka, ktorému sa podarilo po prvý raz v histórii klubu postúpiť do prvej Československej ligy. Ruka v ruke kráčal s našim klubom ako hráč, neskôr funkcionár a až do posledného vydýchnutia zabezpečoval materiálno-technické náležitosti pre hráčov Baníka. Staral sa o poriadok v klubovom sklade, pripravoval tímové oblečenie pred zápasmi a pomáhal manažmentu klubu so všetkým, o čo bol požiadaný. 

V poslednom polstoročí snáď nenájdeme dňa, kedy by sa aspoň na chvíľu v handlovskej športovej hale neobjavil. Jej steny tak už budú naveky nasiaknuté jeho prítomnosťou. 

Vladko, slová vďaky nikdy neobsiahnu to všetko, čo si tu zanechal, to všetko čo si nám dal a to všetko čo sme mohli s Tebou prežiť. Ďakujeme za to že si tu bol, za to že sme mali tú česť s Tebou pracovať, ale i prežívať krásne životné okamihy. Tvoj odchod nás nesmierne bolí, no vieme, že svojim duchom si stále s nami. A to nám pomáha vyrovnať sa s touto stratou o niečo lepšie.

Odpočívaj v pokoji kamarát! 

Mestský basketbalový klub Baník Handlová vyjadruje hlbokú a úprimnú sústrasť rodine.

Posledná rozlúčka s našim zosnulým priateľom Vladimírom Barniakom bude v piatok, 3. marca o 13:00 hod., v Dome smútku na cintoríne v Handlovej.