Basketbalisti z V4 sa stretnú v Piešťanoch na turnaji olympijských nádejí

Basketbalisti do 16 rokov sa stretnú od 28. - 30. decembra na turnaji olympijských nádejí v hale v Piešťanoch. Pôjde o turnaj medzi krajiny V4 - Slovenskom, Poľskom, Českom a Maďarskom.

“Takéto turnaje sa hrajú vo viacerých športoch, napríklad v hádzanej, volejbale. V basketbale sa tradične používa medzisviatočný termín. Pred ME to je výborná príprava pre kategóriu U16, chlapci a dievčatá sa lepšie spoznajú a viac zohrajú,” povedal generálny sekretár Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Andrej Kuffa.

Turnaj podľa neho prinesie hlavne dobré a kvalitné zápasy. “Všetci diváci, ktorí si nájdu cestu do haly tak uvidia, že naše reprezentácie sa v konkurencii tímov z A-divízie nestratia,” doplnil Kuffa.

Sekretár dúfa, že sa blysnú slovenskí hráči a hráčky. “Nemám tipy na hviezdy v drese. Naposledy sa tento turnaj organizoval v Leviciach v roku 2019, potom bola pauza pre pandémiu, ďalej sa turnaj odohral minulý rok v Poľsku a teraz opäť na Slovensku,” vysvetlil.

Turnaj vznikol hlavne vďaka podpore Medzinárdého Vyšehradského fondu. Okrem basketbalu sa turnaj bude niesť aj vo vzdelávacej nálade. “Počas turnaja sa okrem basketbalových zápasov sa uskutočnia prednášky ohľadom integrity v basketbale a výživy pre hráčov zo všetkých krajín. Vnímam to ako peknú pridanú hodnotu. Verím, že budú obohacujúce,” uzavrel Kuffa.


Foto: fiba.basketball