CBK chce nadviazať na historický triumf, Šamorín zasa využiť domáce prostredie

Na ôsmy pokus im to vyšlo. Basketbalistky CBK Košice premiérovo zdolali Šamorín, a to v najlepší možný čas. Vyrovnali totiž štvrťfinálovú sériu na 1:1 a už dnes večer sa pri Dunaji pobijú o poslednú miestenku medzi najlepšie kvarteto súťaže. 

Niké extraliga 2023/24 - vyraďovacia časť   

Štvrťfinále play-off - 3. zápas   

ŠBK Šamorín - CBK Košice (streda o 19:00 h) - Športcentrum Samaria   

Žlto-čierne mali v poslednom súboji v metropole východu skvelý vstup do zápasu, po polčase viedli už o 17 bodov. Historicky prvé víťazstvo nad súperom z juhu Slovenska bolo ľahko na dosah, lenže Ťahanovčanky si koncovku zbytočne zdramatizovali a napokon vyhrali len tesne – 69:66.  

„Určite môže zavážiť skutočnosť, že sme zdolali Šamorín a presvedčili sme sa, že máme na toto družstvo. Navyše, naposledy sme tam prehrali len o šesť bodov. Musíme však znova dobre zachytiť začiatok stretnutia a naopak, vyvarovať sa takému kolapsu, ako teraz doma v tretej štvrtine. Potom môžeme pomýšľať aj na víťazstvo,” uviedla pre klubový web s 399 bodmi najlepšia strelkyňa súťaže Lucia Kašperanová.   

Miernym favoritom rozhodujúcej tretej bitky však bude skúsenejšie družstvo trénera Alberta Diósiho, ktoré má navyše výhodu domáceho prostredia. „Doma je doma, ale aj v Košiciach sme odohrali výborný druhý polčas. Pozeráme sa dopredu a náš cieľ pre tretí zápas je jasný,“ uzavrela hrajúca asistentka trénera Šamorína Timea Sujová.