Piešťany Trenčín opäť nešetrili, poľahky postúpili do semifinále

Basketbalistky Piešťanských Čajok zvíťazili v druhom semifinále Niké extraligy žien na palubovke Trenčína 96:34. Zaistili si tak postup do semifinále ligy, v ktorom sa stretnú s lepším z dvojice Šamorín - CBK Košice. Čajky potiahla švajčiarská hráčka Evita Herminjardová s 19-timi bodmi.

Rozbeh do druhého štvrťfinálového zápasu bol v podaní Piešťan trochu pomalší, ale Heminjardová bola hnacím motorom tímu a mala prsty v drvivej väčšine bodov v prvej polovici štvrtiny. Trenčín sa podobne ako v stredu, tak aj v piatok držal len v úvode. Čajky sa odtrhli 21-bodovou šnúrou a udali tón stretnutia. Už po prvej štvrtine viedli komfortným rozdielom – 35:11. Druhá perióda sa už začala oveľa lepšou defenzívou, z ktorej prichádzali ľahké body do útoku. K slovu sa dostal aj Trenčín, ale k žiadnemu výraznejším náporom nebol pripustený. Piešťanom sa darilo deliť minutáž medzi všetky hráčky a bodovo sa presadila takmer každá hráčka, ktorá zasiahla do duelu. Po prvom polčase vyhrával majster nad nováčikom 56:17.

Druhý polčas priniesol pomalší začiatok, čo viac vyhovovalo domácim basketbalistkám. Tie dokázali v tejto fáze držať krok s favoritom a náskok sa výraznejšie nezvyšoval. Postupne Čajky pridali do tempa a rozdiel sa hneď ukázal. Do poslednej 10-minútovky sa išlo za stavu 80:25. V nej sa už dramatické veci neudiali, Piešťany si ustrážili výhru a postup do semifinále.

Niké EXZ - 2. zápas štvrťfinále play off:

BK AS Trenčín - Piešťanské Čajky 34:96 (11:35, 6:21, 8:24, 9:16)

Trenčín: Šoltésová a Urbanová po 8, Mihaljevičová 6, Bučková 4, Hlávková, Jamrichová, Seifertová a Křenová po 2.

Čajky: Herminjardová 19, Moravčíková 8, Taušová 7, Jamesová 6, Mitrasinovičová 4 (Chovaníková, Majerová a Stašová po 11, Vandlíková 9, Mandičová 6, Kraislová a Uhlíková po 2)

TH: 00/00 - 18/10, Fauly: 12 - 7, Trojky: 2 - 8, Rozhodovali: Obertová, Bullo, Valachovič