Posledné dve miestenky na MSR kadetov si vybojovali Čaňa a B.S.C. Bratislava

Basketbalisti B.S.C. Bratislava a BA Čaňa si vybojovali posledné dve miestenky na majstrovstvá Slovenska kadetov do 17 rokov, ktoré sa odohrajú od 26. - 28. mája. Zvládli to v barážových súbojoch, ktoré sa hrali na odvety. 

V mestskom derby na seba narazili Karlovka Bratislava a B.S.C. V prvom zápase rozhodol o víťazovi jediný kôš, keď B.S.C. vyhrali 70:68. Mierne tak prišli o svoj 4-bodový náskok z prvého polčasu. Najviac sa darilo Ázacisovi z Karlovky (20 bodov) a Mocincovi z B.S.C. (13 bodov). V odvetnom dueli to ale bolo menej vyrovnané, ako v tom prvom. Víťazi prvého duelu si poradili s Karlovkou aj v druhom, tenntokrát výsledkom 63:55. Po polčase ale Karlovka viedla o 6 bodov, no svoj náskok stratili a prehrali o 8 bodov. 

Druhú dvojicu tvorili Čaňa a Bánovce nad Bebravou. V prvom dueli si poradila Čaňa so svojím súperom 68:62 a do odvety išla s výhodou výhry a šiestich bodov. Bánovciam nepomohol ani výborný výkon Tomíka, ktorý nastrieľal 28 bodov. Na víťaznej strane si najviac bodov pripísal Tažik (18). V odvetnom súboji ale vyhrali Bánovce, konkrétne výsledkom 65:62. Na postup na MSR im to však nestačilo, pretože v súčte bodov strácali na svojho súpera 3, čiže jeden kôš spoza oblúka. Opäť sa darilo najviac Tomíkovi, ktorý si pripísal 19 bodov. No na druhej strane dominoval Sročenský, ktorý nastrieľal 31 bodov. 

Po barážových dueloch sa uzatvorili štvrťfinálové dvojice na MSR. Čaňa si zmeria sily s víťazom nadstavbovej časti Inter Bratislava Yellow, B.S.C. sa postaví zase proti víťazom základnej časti zo Serede. Ďalšie dvojice boli známe už pred barážovými súbojmi - Žiar nad Hronom bude bojovať o semifinále proti Žiline a RIM Basket Košice proti MBA Prievidza. 

Barážové súboje - 1. zápasy

MBK Karlovka Bratislava - B.S.C. Bratislava 68:70 (33:37)
Najviac bodov: Ázacis 20, Pukančík 14 - Mocinec 13, Galvánek 12

BA Čaňa - BBK Bánovce nad Bebravou 68:62 (32:39)
Najviac bodov: Tažik 18, Sročenský 16 - Tomík 28, Gajdoš 17

Barážové súboje - 2. zápasy

B.S.C. Bratislava - MBK Karlovka Bratislava 63:55 (25:31)
Najviac bodov: Mocinec 14, Galvánek 11 - Ázacis 18, Bošeľa 10
/B.S.C. Bratislava postupuje na MSR/

BBK Bánovce nad Bebravou - BA Čaňa 65:62 (30:31)
Najviac bodov: Tomík 19, Gajdoš 15 - Sročenský 31, Vaľovský 9
/BA Čaňa postupuje na MSR po lepšom skóre vo vzájomných zápasoch/

Štvrťfinále MSR

Inter Bratislava Yellow - BA Čaňa

BK Lokomotíva Sereď - B.S.C. Bratislava

BK MŠK Žiar nad Hronom - TSM Slávia Žilina

RIM Basket Košice - MBA Prievidza