Prepisujeme históriu CBK a môžeme len prekvapiť, znie z košického tábora pred play-off

V ženskej Niké extralige ide do tuhého, štartuje totiž play-off. Už dnes sa rozbehne štvrťfinálový kolotoč, pričom najvyrovnanejšiu bitku sľubuje súboj medzi štvrtým Šamorínom a piatym CBK. Košičanky navyše v dolnej štvorke nenašli od 24. februára premožiteľa, preto sú istotne v lepšej nálade. Aj o tom sme sa rozprávali s 18-ročnou hračkou CBK - Natáliou Tomajkovou.

Skvelý finiš nadstavby vám zabezpečil v tabuľke posun na piatu priečku a konfrontáciu v play-off so Šamorínom. Ako zatiaľ vnímate priebeh súťaže?
"Určite veľmi pozitívne, keďže náš cieľ po vlaňajšej vydarenej sezóne, urobiť ešte niečo viac pre náš tím a posunúť sa o priečku vyššie, sa nám podarilo splniť. A to bez nejakých výraznejších komplikácií. Zatiaľ môžeme byť viac ako spokojné a ideme bojovať už len vyššie a vyššie."

Pred najdôležitejšou fázou sezóny ste vo skvelej forme, vyhrali ste posledné kvarteto zápasov, čo sa vám doposiaľ v lige nepodarilo. Veríte, že by ste mohli prekvapiť aj Šamorín?
"Čo sa týka víťaznej série, tak áno, trošku prepisujeme históriu CBK. Teší nás to a napĺňa pozitívnou energiou. Do Šamorína ideme s jasným cieľom, dať zo seba všetko a ukázať, čo je v nás. Teraz už nemôžeme nič stratiť, len prekvapiť, a preto budeme bojovať ako sa len dá."
 
 
Čo bude vo štvrťfinálovej sérii platiť na basketbalistky z juhu Slovenska?
"Nemáme presne určené, čo budeme využívať, no asi na každého platí rýchla hra a dobrá obrana. Od toho sa budeme odrážať. Šamorín je takisto vo forme, majú navyše o čosi skúsenejšie družstvo. Ako som už uviedla, nemáme čo stratiť, len získať a určite budeme bojovať do záverečného klaksónu."
 
Darí sa nielen tímu, ale aj vám osobne. Patríte k líderkám družstva nielen v počte bodov, ale aj v doskokoch. Aj po tejto stránke zrejme u vás vládne spokojnosť, súhlasíte?
"Keďže som zo zdravotných dôvodov vstúpila na palubovky až v polovici sezóny, tak o to viac ma teší, že bez nejakých vačších problémov som zapadla do rozbehnutej sezóny. Darí sa mi hrať to, čo viem a chcem. Aj keď mi to niekedy ide lepšie, inokedy horšie, no myslím, že spokojnosť je na mieste."

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy