Šláger kola zrušila maródka, CBK pred play-off o vylepšenie rekordu

Proti súboju aktuálne najlepších družstiev na slovenských ženských palubovkách bola rozsiahla maródka na strane banskobystrickej Slávie. V skupine víťazov si to tak rozdá iba Šamorín s Ružomberkom, ktorý by sa rád vrátil na víťaznú vlnu. V dolnej štvorke sa o ďalšie prekvapenie Young Angels pokúsia banskobystrické vysokoškoláčky z UMB. Na palubovku posledného Trenčína zasa cestuje CBK, ktoré si chce vylepšiť rekord v počte víťazstiev v extralige. 

Niké extraliga 2023/24 – nadstavbová časť 

Skupina víťazov (o 1. - 4. miesto) - 6. kolo 

Piešťanské Čajky - Slávia Banská Bystrica (odložené) - Diplomat aréna 

Najväčší šláger záverečného kola nadstavby sa dnes neodohrá pre rozsiahlu maródku v družstve banskobystrickej Slávie. Keďže už v stredu 20. marca štartuje play-off štvrťfinálovými súbojmi, duel sa neuskutoční ani v náhradnom termíne a o jeho osude rozhodne Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie.  

Čajky sa tak dostanú do akcie až vo vyraďovačke, keď 20. marca privítajú basketbalistky z Trenčína. Sláviu zasa čaká banskobystrické derby proti vysokoškoláčkam z UMB. „Tešíme sa na štvrťfinále s UMB. Nemusíme cestovať ďaleko a určite bude dobrá atmosféra, lebo je to v podstate domáce prostredie pre oba tímy. Verím, že príde mnoho fanúšikov a oba tábory si to vychutnajú,“ uviedla asistentka trénerky Slávie - Laura van Dalenová. 

ŠBK Šamorín - MBK Ružomberok (18:00) - Športcentrum Samaria 

Šamorínčanky, ktoré zbierajú skúsenosti v skupine víťazov, privítajú v poslednom zápase pred najdôležitejšou fázou sezóny Liptáčky. Tie sa chcú pred play-off dostať na víťaznú vlnu, keďže v posledných súbojoch ťahali za kratší koniec s Piešťanmi a Banskou Bystricou. Tréner Juraj Suja vyčítal po poslednom zápase svojim hráčkam slabú podporu z lavičky, čo budú chcieť Ružomberčanky zmeniť už dnes. 

Skupina porazených (o 5. - 8. miesto) - 6. kolo 

UMB Banská Bystrica - Young Angels Košice (sobota o 17:00 h) - Telocvičňa FF UMB

Vysokoškoláčky z Banskej Bystrice naposledy otočili duel s posledným Trenčínom a definitívne si poistili, že vo štvrťfinálovej sérii sa vyhnú majstrovským Piešťanom. Na domácej palubovke dnes privítajú mladé Košičanky, ktoré navyše v poslednom vzájomnom súboji prekvapili víťazstvom - 90:71. Young Angels nezvládli v predchádzajúcom kole mestské derby s CBK a v play-off preto narazia na Ružomberok. 

BK AS Trenčín - CBK Košice (sobota o 19:00 h) - Mestská športová hala

Posledné Trenčianky, ktoré majú v nováčikovskej sezóne zatiaľ jediný víťazný zárez, sa o prekvapenie pokúsia proti lídrovi skupiny porazených - CBK Košice. Východniarky sú však vo skvelej forme, keď si troma víťazstvami v rade utvorili extraligový rekord. Ten by vo večernom zápase chceli ešte vylepšiť.  

Keďže už o líderskú pozíciu v dolnej štvorke neprídu, vo vyraďovačke sa predstavia proti Šamorínu. „Splnili sme náš cieľ v podobe zisku piateho miesta pred play-off. Ešte nás čaká zápas v Trenčíne, ktorý pod košmi UMB sympaticky hrýzol, ale zaváhanie si jednoducho nemôžeme pripustiť,“ skonštatoval tréner CBK - Vladimír Karnay.