Slováci si na 3x3 Europe cupe nezahrajú. zanechali však dobrý dojem

Hlavným heslom kvalifikácie na FIBA 3x3 Europe Cup v Bratislave sa stalo "Prší, prší, len sa leje". Upršaný víkend v Bratislave prinútil všetky reprezentácie absolvovať oba dni turnaja v hale prof. Rovného na FTVŠ. 

Mužská reprezentácia sa po postupne z druhého miesta v skupinovej fáze predstavila proti favoritom turnaja, družstvu Francúzska.  Aj napriek sympatickému výkonu a enormnej snahe sa našim nepodarilo uspieť a napokon prehrali 22:10. 

Hlavný tréner mužských reprezentácii v 3x3 basketbale Ondrej Haviar: "V prvom rade chcem poďakovať a pochváliť všetkých ľudí z 3x3 Basket Slovakia, na čele s Marekom Adamčíkom, za organizáciu podujatí takéhoto rozmeru. Zažili sme 5 dní vrcholového 3x3 basketbalu, mohli sa porovnávať s tými najlepšími a zbierať nové a potrebné skúsenosti. Aj z pohľadu rankingu sme nepatrili medzi favoritov, no myslím že sme na ihrisku zanechali dobrý dojem. Stále však platí, že nás čaká kopec roboty ak sa chceme k tým najlepším este viac priblížiť."  

Najlepší strelec Slovenska či už v kategórii U23 alebo mužov Samuel Volárik povedal na margo turnaja "Myslím si, že sme bojovali. Vypadli sme však vo štvrťfinále ale nemáme sa za čo hanbiť. Vyhrali sme zápas s Portugalskom a hrali vyrovnaný zápas s Poľskom ktorý rozhodlo až predĺženie, čo len znamená že kvalitou v 3x3 rastieme. Na Francúzsko sme už žiaľ nestačili a odskočili nám hlavne kondične. Naše predstavenie na tomto turnaji však hodnotím pozitívne" 

Slováci sa po prehre vo štvrťfinále umiestnili na konečnom 8.mieste. Miestenku na FIBA 3x3 Europe Cupe si vybojovali tímy Česka, Francúzska a Rakúska.

Ženská  reprezentácia, po prvom víťaznom zápase, zbierala už iba prehry avšak obraz hry sa zlepšoval zo zápasu na zápas. Veríme, že s pribúdajúcimi skúsenosťami aj zo Slovenskej ženskej reprezentácie v 3x3 basketbale pozbierame ovocie. Priemerný vek hráčok bol iba 23 rokov, keď 3 z nich ešte minulý rok nastupovali na Nations League U23 a Lucia Žilinská okúsila tento turnaj prvý krát tento týždeň. 

Ženy sa na turnaji umiestnili taktiež na 8. mieste na turnaji. Postup na FIBA 3x3 Europe cup si vybojovali reprezentácie Portugalska, Maďarska a Českej republiky.