V Ružomberku o Slovenský pohár, triumf obhajujú Piešťany

Športová hala Koniareň, miesto, ktoré bude od piatka do nedele (16.-18. februára) epicentrom ženského basketbalu na Slovensku. V Ružomberku sa totiž uskutoční finálový turnaj Final Six – Slovenského pohára. O celkové víťazstvo zabojuje poltucet tímov – Piešťanské Čajky, MBK Ružomberok, Slávia Banská Bystrica, ŠBK Šamorín a dve košické družstvá Young Angels a CBK.

Prvenstvo obhajujú Piešťany, ktoré budú aj tento rok topfavoritom podujatia. Príjemné spomienky na Koniareň však majú Ružomberčanky, ktoré dvihli trofej nad hlavu v domovskom stánku pred dvoma rokmi, keď vo finále zdolali práve Čajky. Zamiešať kartami by však chcel aj aktuálne druhý tím Niké extraligy – Banská Bystrica. Slávistky nabudilo aj tretie miesto z nedávneho Česko-slovenského pohára žien.

„Je dobré, keď poznáte ostatné tímy a môžete urobiť náležitý skauting, pracovať na ofenzíve aj defenzíve. Musíme byť sústredené celých 40 minút, nemôžeme dovoliť súperovi dávať jednoduché koše, takisto nesmieme často strácať loptu. Ak dodržíme to, na čom sa v šatni dohodneme a minimalizujeme počet chýb, tak môžem sľúbiť, že to dotiahneme ďaleko,“ povedala pre klubový web kapitánka Slávie Božica Mujovičová.



V prvý súťažný deň (piatok) je na programe dvojica duelov. Najskôr sa Slávia Banská Bystrica stretne s CBK Košice, a potom Šamorín vyzve Young Angels Košice. V sobotu sú naplánované semifinálové zápasy. Popoludní vstúpia do turnaja obhajkyne pohára – Piešťanské Čajky a podvečer sa prihlásia o slovo aj domáce hráčky – MBK Ružomberok. V nedeľu sa odohrá najskôr zápas o tretie miesto a potom bude nasledovať finále.

Program Slovenského pohára žien v Ružomberku (ŠH Koniareň):

PIATOK 16.2. (bezplatný vstup):

Slávia Banská Bystrica - CBK Košice 123:33
Najviac bodov: Podhradská 17, Malašková 16, Užovičová 15 - Kašperánová 10, Mončeková 8, Liašenková 7

ŠBK Šamorín - Young Angels Košice 60:44
Najviac bodov: Vargová 15, Slamová 10, Marcová a Vondrysková po 8 – Mandelíková 13, Čatlošová 10, Molčíková a Plavnická po 5

SOBOTA 17.2. (celodenný vstup 4,00/1,00 eur)
15:00 semifinále Piešťanské Čajky - Šamorín / Livestats / Livestream
17:30 semifinále MBK Ružomberok - Slávia BB/ Livestats / Livestream

NEDEĽA 18.2. (celodenný vstup 4,00/1,00 eur)
13:30 zápas o 3. miesto
16:00 FINÁLE