V Ružomberku repríza vlaňajšieho finále, Čajky v boji o pohár so Slávistkami

Športová hala Koniareň, miesto, ktoré je aktuálne epicentrom ženského basketbalu na Slovensku. V Ružomberku totiž prebieha finálový turnaj Final Six – Slovenského pohára. V hre o celkové víťazstvo sú už len dva tímy - Piešťanské Čajky a Slávia Banská Bystrica.

Piešťanské Čajky zvládli na Slovenskom pohári úvodný krok na ceste za obhajobou. V semifinále zvíťazili nad Šamorínom 77:40 a dnes o 16.00 h ich čaká finále proti Slávii Banská Bystrica, ktorá si poradila s domácim Ružomberkom 70:60. Liptáčky sa musia uspokojiť so súbojom o bronz, v ktorom ich od 13.30 h vyzve ŠBK Šamorín.

Final Six Slovenského pohára – semifinále:

Piešťanské Čajky - ŠBK Šamorín 77:40 (35:27)

Body Piešťany: Jamesová 13, Jurčenková a Mandičová 12
Body Šamorín: Marcová 12, Lüttmerdingová 8, Ošťádalová 7

Peter Jankovič (tréner Čajok): “Gratulujem dievčatám k postupu do finále pohára. Ďakujem Šamorínu, hlavne za prvý polčas, kedy hrali veľmi dobre. Nám nevyšiel vstup do zápasu tak, ako sme si predstavovali. Po prestávke sme však ukázali našu pravú tvár. Až vtedy sme hrali to, čo sme chceli od začiatku. Vyhrali sme, a koncentrujeme sa na zajtrajšie finále.”

Timea Sujová (trénerka Šamorína): “Prvý polčas sme hrali dobre, kým sme nepociťovali tlak zo strany obrany Piešťan. V druhom polčase sme sa nevedeli vysporiadať s tlakom súpera, ktorý pritvrdil v obrane. Máme mladé družstvo, ktoré to ešte nedokáže ustáť celý zápas. Basketbalovo sme sa s nimi vyrovnali, v niektorých fázach sme hrali aj lepšie, čo ma teší.”

MBK Ružomberok - Slávia Banská Bystrica 60:70 (30:34)

Body Ružomberok: Jackovecová 21, Buknová 12, Mikovčáková a Urbanová po 6
Body Banská Bystrica: Martišková 17, Pulliamová 15, Bogićevićová 13 

Juraj Suja (tréner Ružomberka): “Prehrali sme na doskoku. Zápas sme neprehrali basketbalovou kvalitou, ktorá je na strane Banskej Bystrice, ale tým, že sme súperovi dali 21 útočných doskokov, čo je nemysliteľné číslo, ak chcete uspieť s papierovou lepším protivníkom. Som z toho veľmi sklamaný, že sme nedokázali v sebe nájsť energiu, silu, motiváciu – pobiť sa o odrazené lopty viac. Slávia potvrdila úlohu favorita, ale neboli sme vôbec bez šance.”

Zuzana Žirková (trénerka Banskej Bystrice): “Ťažký zápas, ako každý iný. Mali sme zlú krivku v tretej štvrtine, kde sme vyzerali už akoby porazene. To Ružomberok pochopiteľne nakoplo. Ale, chvalabohu, v poslednej štvrtine sme to zvládli. Možno aj silou lavičky, možno väčšou rotáciou. Dnes sme vyhrali útočné doskoky, čo bolo naše veľké plus. Na konci to bolo rozhárané na obidvoch stranách, zbytočne sa Ružomberok nechal vyviesť z miery.”

Program Slovenského pohára žien v Ružomberku (ŠH Koniareň):

NEDEĽA 18.2. (celodenný vstup 4,00/1,00 eur)
Zápas o 3. miesto: ŠBK Šamorín - MBK Ružomberok (13:30) priamy prenos / FIBA LiveStats
Finále: Piešťanské Čajky - Slávia Banská Bystrica (16:00) priamy prenos / FIBA LiveStats