Vrcholí boj o semifinálové miestenky. Favoriti sú jasní, zápletka zrejme len na východe

Atraktívne mestské derby či tuhý boj tabuľkových susedov o miestenku do semifinále. Odvetné štvrťfinálové súboje sľubujú zaujímavé konfrontácie. Banskobystrická Slávia chce totiž proti vysokoškoláčkam potvrdiť rolu topfavorita. O to sa pokúsia aj Ružomberčanky, ktoré čaká v Košiciach bitka s Young Angels. Najväčšia dráma sa očakáva v košickej Starej jazdiarni, kde privítajú hráčky CBK súperky zo Šamorína. 

Niké extraliga 2023/24 - vyraďovacia časť  

Štvrťfinále play-off - 2. zápas  

CBK Košice - ŠBK Šamorín (sobota o 16:00 h) - Stará jazdiareň  

Tabuľka hovorí jasnou rečou, súboj štvrtého Šamorína a piateho CBK sľubuje najväčšiu drámu. To sa aj v úvodnej štvrťfinálovej bitke do bodky naplnilo. Skúsenejší Šamorín si však domácu palubovku ustrážil, keď triumfoval nad košickým družstvom - 65:59. CBK tak chce doma odvrátiť koniec semifinálových nádejí, naopak súper z juhu Slovenska potvrdiť postup medzi najlepšiu štvorku súťaže.  

„Určite rešpektujeme silu Šamorína, ktorý má vo svojom strede vyzreté a skúsené hráčky. Má rovnakú silu ako vlani. Určite proti nám nastúpi aj Sujová. V minulom a v tomto ročníku hrali ťažké zápasy v prvej štvorke. Z tohto pohľadu sú určite ostrieľanejšie. Chceme sa však pokúsiť o zázrak. Uvidíme, čo z toho bude,“ netajil pred sériou svoje ambície kouč Košičaniek Vladimír Karnay.  

Štvrťfinále play-off - 2. zápas  

UMB Banská Bystrica - Slávia Banská Bystrica (sobota o 17:00 h) - Telocvičňa FTVŠ UMB  

Hovorí sa, že derby nemá favorita, no v prípade konfrontácie banskobystrickej Slávie s UMB, toto tvrdenie neplatí. Pumy v úvodnom meraní síl zvíťazili o 80 bodov (120:40) a deviatykrát v sezóne pokorili stobodovú hranicu. Trénerku Zuzanu Žirkovú potešil aj úspešný návrat 15-bodovej Ruth Sherillovej a 8-bodovej Lucie Žilinskej.  

„Do dnešného zápasu chceme preniesť veci, na ktorých pracujeme v tréningu. Od začiatku duelu musíme byť koncentrované. Chceme hrať rýchlo v útoku a agresívne v obrane. Taktiež bude našim cieľom rozohrať sa s našimi posilami. S babami z UMB sa poznám veľmi dobre, keďže spolu hráme aj za juniorky. Zápas si chceme užiť, aby sme v play-off pokračovali v dobrej nálade a energii,“ uviedla pre klubový web 18-ročná pivotka Tamara Podhradská. 

Štvrťfinále play-off - 2. zápas  

Young Angels Košice - MBK Ružomberok (sobota o 18:00 h) - SOŠ Šaca  

Ružomberčanky si chceli po nie veľmi vydarenom účinkovaní v nadstavbe napraviť chuť v úvodnom štvrťfinále proti Young Angels. To sa aj Liptáčkam poradilo, keďže mladé Košičanky sfúkli - 89:50. O výsledku definitívne rozhodla záverečná štvrtina, ktorú ovládol favorit o 25 bodov. Hráčky MBK si pomáhali aj úspešnou streľbou za tri body, spoza oblúka sa nemýlili až 10-krát. O niečo podobné sa pokúsia aj dnes v metropole východu.  

„Odpor Košíc sme zlomili v poslednej štvrtine, kedy sme trafili viacero voľných pozícií. Navyše, dobre sme bránili. Zahrali si všetky dievčatá, som spokojný. Hráme bez štyroch hráčok, vážim si, že sme vyhrali. Bolo to fajn, hrali sme disciplinovane,“ povedal po úvodnom štvrťfinálovom súboji tréner MBK Juraj Suja.