3x3 Central Europe Tour pokračuje, ďalšie miestenky čakajú na Spiši

V rýchlom slede pokračuje kolobeh 3x3 Central Europe Tour 2018. Tretia slovenská zastávka je na programe netradične v nedeľu 3. júna, dejiskom nadnárodnej tour bude tentoraz prostredie Mestskej športovej haly v Spišskej Novej Vsi.

Slovenské zastávky 3x3 Central Europe Tour zatiaľ prinášajú pestrý mix domácich celkov a tiež početné zastúpenie medzinárodných družstiev. Na vyvrcholenie celej tour sa už rozdalo niekoľko miesteniek, medzi mužmi vyhral v Košiciach „Energy Team“ a vo Vajnoroch sa k ním pridal zástupca z Čiernej Hory „G-Unit 3x3“.  Medzi ženami si prvenstvo vybojoval reprezentačný tím Rakúska a tiež „Dirdžiho dievčatá“.

Zaujímavo vyzerá aj menoslov nateraz prihlásených účastníkov do Spišskej Novej Vsi. Pozornosť vzbudzuje tím „Black Street“, ktorého súčasťou je Richard Körner a Jaytornah Wisseh. V akcii by sa mal predstaviť aj slovenský reprezentant a najvyšší hráč predchádzajúceho ročníka Eurovia SBL Michael Fusek. Organizátori otvorili až päť kategórií – muži, ženy, chlapci do 18 rokov, dievčatá do 18 rokov a premiérovo v tomto roku aj Mix.

„Veľmi nás teší, že sme súčasťou skvelého hudobno-športového podujatia Basket Music Fest. Sme veľmi radi, že 3x3 Central Europe Tour 2018 zavíta práve do tohto mesta, s bohatou basketbalovou tradíciou,“ vyjadril sa pred ďalšou zastávkou manažér 3×3 basketbalu Slovenskej basketbalovej asociácie Marek Adamčík.

V hre zostávajú aj naďalej rovnaké ceny. V prvom rade, miestenka na veľké finále v Prahe (21. – 22. júla). Nemenné je aj prize money pre tímy na prvých troch miestach, víťaz v mužskej kategórii si odnesie 500€, zdolaný finalista 300€ a tretí tím 100€. Víťaz ženskej kategórie získa 200€, 100€ a 50€. Okrem toho čaká na každého špeciálna edícia dresov, ktorá je jednotná pre celú tohtoročnú tour.

Premiérový ročník 3×3 Central Europe Tour číta celkovo 19 podujatí, deväť z nich sa uskutoční v Čechách, šesť na Slovensku a štyri v Poľsku. Celkový víťaz dostane prize money vo výške 10 000€ a automatickú miestenku na podujatie World Tour v Prahe (4. – 5. augusta 2018).

Štartovné na podujatie v Spišskej Novej Vsi je 20€/tím, prihlasovať sa môžete na tomto odkaze: https://play.fiba3x3.com/events/49d8714f-bc8b-4784-ab79-6e7838f7424b

Autor: Michal Duchovič

Foto: Michael Novák