Good Angels nevypustili ani sekundu

Obhajkyne triumfu vo Východoeurópskej lige postúpili aj po roku do Final Four. Basketbalistky Good Angels Košice po tom, čo vo štvrťfinále vyradili Piešťanské Čajky, opäť zabojujú o zaujímavú medzinárodnú trofej.

Košičanky vyhrali odvetný zápas v Angels aréne 69:46 a v oboch dueloch proti Čajkám uspeli viac ako dvadsaťbodovým rozdielom. „Je veľmi cenné, že sme to nezabalili, hoci sme už boli prakticky jednou nohou vo Final Four. Tréner nám stále hovorí, aby sme bojovali za každého stavu a nepodcenili žiadnu situáciu a má pravdu, v laufe sa nám totiž hrá omnoho jednoduchšie,” usmievala sa pivotka Good Angels Anna Jurčenková.

Východniarky porazili nepríjemného súpera tretíkrát v priebehu týždňa a šiestykrát v siedmich sezónnych zápasoch. „Dnes rozhodla už prvá štvrtina, ktorý sme vyhrali dvojciferným rozdielom a súperkám sme nedovolili vrátiť sa do zápasu,” skonštatoval tréner Good Angels Peter Jankovič. Víťazstvo ho teší o to viac, že nastúpil s okliešteným kádrom. „Dal som šancu aj viacerým mladým hráčkam a chopili sa jej skvele, plnili pokyny a aj vďaka tomu sme vysoko vyhrali. Je to pozitívum po tom, čo posledné dni tréningového procesu pre choroby neboli ideálne. Určite sme boli aj chyby a mali sme hluché minúty, ale to patrí k tomu. Celkovo ma však teší, že sme v snahe vyhrať nevypustili ani sekundu tohto zápasu.”

Dejisko záverečného turnaja EEWBL ešte nie je známe, no podľa všetkého by ním mohla byť Riga. Do Final Four totiž okrem Good Angels postúpili aj Dynamo Moskva (Rus.), Udominate (Švé.) a TTT Riga (Lot.). „Naším cieľom bolo postúpiť do Final Four, no a teraz samozrejme túžime obhájiť trofej. Urobíme všetko pre úspech, ale súperi sú skvelí a bude to mimoriadne ťažký turnaj,” dodal na záver Peter Jankovič.

Autor: Peter Zagiba

Foto: goodangelskosice.eu