FOTO: Komárno to dokázalo a dokráčalo až do finále, Rytieri končia

Basketbalisti BC Komárno sa stali druhými finalistami mužskej basketbalovej Niké SBL. V piatom semifinálovom zápase vyhrali na palubovke Spišských Rytierov 85:76 a v sérii triumfovali 3:2 na zápasy. O titul zabojujú s obhajcami titulu z Levíc - Patrioti zdolali v semifinále Iskru Svit 3:1 na zápasy.

piaty semifinálový zápas Niké SBL:

Spišskí Rytieri - BC Komárno 76:85 (42:58)
Najviac bodov: Juríček 21, Lopez 20, Fusek 9 (14 doskokov) - Gašič 23, Stuckey 14, Markovič 12
/konečný stav série: 2:3, Komárno postúpilo do finále/

Komárno a aj Rytieri začali zápas veľmi dobre. V prvej štvrtine padlo až 54 bodov a za výsledku 25:29 pre hostí pokračovali do druhej časti. V nej si Komárno zvyšovalo svoj náskok a dostali sa aj nad 10-bodovú hranicu. Rytieri to ale dokázali na niekoľko minút stiahnuť, no potom Komárno zabralo na plné obrátky a súpera prestrieľali. Druhá štvrtina skončila výsledkom 17:29 a hostia išli do druhého polčasu s komfortným 16-bodovým náskokom. 

V druhej časti zápasu sa domáci pokúšali vrátiť späť do zápasu a aj sa im to pomaly darilo. Už v tretej časti zápasu, ktorú vyhrali 17:10, sa dokázali priblížiť k súperovi na rozdiel deviatich bodov. Štvrtá štvrtina bola veľmi vyrovnaná. Oba tímy hrali aktívny basketbal a hralo sa z jednej strany na druhú. V druhej časti poslednej štvrtiny ale Rytieri začali robiť veľa zbytočných chýb a strát na súperovej polke. Komárno sa tak vrátilo späť na dvojciferný náskok. Tridsať sekúnd pred koncom si Rytieri pripísali dvojku s faulom a aj z trestného hodu sa im podarilo kôš premeniť, no bolo to už pozde a Komárno sa mohlo začať tešiť z postupu do finále. 


Fotogaléria