Patrioti stále čakajú na výhru vo FIBA Europe cupe


Opava 26. októbra (TASR) - Ani v treťom zápase D-skupiny Európskeho pohára FIBA sa basketbalistom Patriotov Levice nepodarilo zvíťaziť. V stredajšom súboji prehrali na palubovke Opavy 70:80. Odvetnú časť odštartujú v stredu 2. novembra o 19.00 h zápasom proti bulharskému BC Balkan Botevgrad.

Európsky pohár FIBA - D-skupina:

BK Opava - Patrioti Levice 80:70 (37:31)

Najviac bodov Opavy: Bassett 17, Mokráň 16, Kouřil 10. Zostava a body Levíc: Freeman 18, Bachan 11, Lapornik a McCallum po 10, Kneževič 5 (Wade-Chatman 8, Bojanovský 6, Kovac 2, Kotásek 0). TH: 20/15 – 28/18, fauly: 27:19, trojky: 11:6, štvrtiny: 16:15, 21:16, 27:14, 16:25, rozhodovali: Rutešič (ČH), Faur (Rum.), Kapitány (Maď.).

Patrioti opäť nemali najlepší začiatok, podobne ako v Keravnose nechali veľmi rýchlo rozstrieľať sa súpera a vo 4. minúte prehrávali 0:11. Po oddychovom čase sa prihlásili o slovo aj oni, najskôr zaznamenali 5 bodov v sérii a postupne sa dokázali vrátiť do zápasu, keď stiahli na rozdiel koša - 10:12. Kolektívnym výkonom to vychádzalo slovenskému tímu, ale prvú 10-minútovku prehral tesne 15:16. Freeman dostal "žlto-zelených" prvýkrát v zápase do vedenia, ale následne sa Opava vrátila k hre zo začiatku a zase výraznejšie odskočila. Levičanom nevychádzala ofenzíva, čo sa ukázalo ako kľúčové v boji o víťazstvo. Nádej však bola, na polčas išli domáci len so 6-bodovým mankom - 31:37.

Nástup do druhého polčasu sa ukázal ako rozhodujúci, Opava odštartovala tretiu časť zápasu 11:2 a komfortným ziskom dvojciferného vedenia si výrazne pomohla. Od tohto momentu kontrolovala všetko podstatné na palubovke, Levičania sa opätovne útočne trápili. Ukázalo sa to aj na skóre po troch štvrtinách - 45:64. V závere prišlo najmä ofenzívne zlepšenie Levíc, ale na zdramatizovanie diania a obrat už bolo príliš neskoro.

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Levíc: „Aby sme boli sebakritickí, tak myslím si, že 10-bodový rozdiel nie je reálny. Opava bola v tomto zápase oveľa lepšia. Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu – 0:11, aj napriek tomu sme to dokázali dotiahnuť a vrátiť sa do stretnutia. Vtedy, keď Opava zabrala, tak si veľmi jednoducho vytvárala pozície. Nedokázali sme sa prispôsobiť fyzickej hre, hrali veľmi tvrdo, ale takto sa hrá. Nedokázali sme sa s tým vysporiadať.“

Martin Bachan, hráč Levíc: „Myslím si, že sme veľmi katastrofálne hrali. Súper bol dôraznejší, to svedčí aj o výsledku. Rozhodla útočná a obranná agresivita, dokázali sme trestať naše chyby a dovolili sme im útočné doskoky, ktoré nás stáli zápas.“