PREVIEW: Vráti sa Inter späť na víťaznú vlnu? Odtrhnú sa Rytieri na prvej pozícií?

V stredu 18. januára je na programe 19. kolo Niké Slovenskej basketbalovej ligy, keď sa predstavia všetky kluby v najvyššej súťaži. Aké zápasy na nás čakajú?

O 19:00 sa na Vietnamskej ulici pokúsi Inter Bratislava vrátiť späť na víťaznú vlnu. Na druhej strane palubovky bude stáť MBK Baník Handlová, ktorý je aktuálne na poslednom mieste v tabuľke. Nad Interom visí posledný zápas s Handlovou, ktorý nezvládli a prehrali 79:86. Oba tímy nemajú najlepšiu sériu, no Handlová dostala v troch zápasoch v novom roku viac ako 100 bodov. Inter by tak mohol zápas vyhrať a vrátiť sa na víťaznú vlnu, ktorú mali na začiatku sezóny, keď neprehrali šesťkrát za sebou. 

Nezastaviteľný Lučenec čaká zápas na pôde BC Komárno, ktorý začne o 18:00. Lučenec má za sebou víťazný zápas proti Interu a takisti dve výhry proti Handlovej - v oboch zápasoch nastrieľali viac ako 100 bodov. Komárno posedný duel vyhralo na pôde Prievidzi 79:71, no predošlé štyri duely prehrali. Lučenec s Komárnom odohral posedne vyrovnaný zápas, ktorý sa rozhodol až v predĺžení, duel predtým vyhralo Komárno. Dôležitým faktorom je, že Lučenec na pôde Komárna vyhral naposledy v apríli 2022. 

V ďalšom dueli na seba narazia BK Svit a BC Prievidza. Oba tímy okupujú priečky v spodnej časti tabuľky. Zaujímavosťou je, že Svit ťahá striedavú sériu výhra-prehra už od októbra 2022. Ak by mali v tomto fenoméne pokračovať, duel s Prievidzou by mali vyhrať. Viac im k tomu napomáha aj fakt, že Prievidza z posledných 8 zápasov vyhrala na palubovke súpera len raz. Ďalším dôležitým faktom, ktorý napomáha Svitu je, že v ich vzájomných zápasoch vyhrala Prievidza naposledy v roku 2019, odvtedy ťahá Svit 10-zápasovú víťaznú sériu proti tomuto súperovi. 

Najväčším ťahákom 19. kola bude duel medzi Spišskými Rytiermi a Patriotmi Levice. Pôjde o súboj prvých dvoch klubov v Niké SBL. Pôjde o veľmi vyrovnaný duel, v ktorom je ťažké hodnotiť, kto sa stane víťazom. Rytieri neprehrali v lige už šesť duelov v rade a celkovo z 18 zápasov prehrali len štyrikrát. Levice ťahajú v lige trojzápasovú šnúru výhier a v sezóne prehrali len päťkrát. Rytieri majú o zápas dobru a Levice sa v prípade výhry môžu k svojmu súperovi len priblížiť. 

Zo zápasu Inter - Handlová vám prinesieme podrobnejší report, fotografie a aj vyjadrenia hráčov a trénerov. Z ostatných duelov si môžete pozrieť na našej stránke výsledkový servis. 

Zápasy 19. kola:

BC Komárno - BKM Lučenec 18:00
BK Svit - BC Prievidza 18:00
Spišskí Rytieri - Patrioti Levice 18:00
Inter Bratislava - MBK Handlová 19:00