Rybár opäť na Minicopa Endesa. Murcia bojuje o semifinále

Matúš Rybár z MBA Prievidza sa opäť zúčastňuje na španielskom turnaji Minicopa Endesa, kde reprezentuje klub UCAM Murcia. Za sebou už Rybár má dva zápasy - jeden proti Realu Madrid a druhý proti Realu Betis. 

V skupine sa ešte pobijú už v piatok o 14:00 s Valencia Basket, čo bude priamy súboj o postup do semifinále. Murcia má na svojom konte jednu výhru a jednu prehru. Menej úspešní boli v zápase proti Madridu, keď prehrali 30:80. V tomto zápase bol najlepším strelcom práve Matúš Rybár, ktorý si pripísal na svoje konto osem bodov. V zápase bol tretím najbodujúcim hráčom, po dvoch z Madridu. 

V druhom meraní síl sa Murcii darilo viac a vyhrali nad Realom Betis 74:59. Tu si Rybár pripísal bodov viac, konkrétne 12, no najlepším strelcom tímu nebol, pretože ho predbehli ešte dvaja spoluhráči - Klotz a Banica (17, resp. 15 bodov). V treťom dueli narazí Murcia na Valencia Basket, ktorý má rovnaký pomer výhier a prehier ako Murcia. Zápas začína v piatok o 14:00. 

V druhej skupine súperia o miestenku do semifinále Joventot Badalona a gran Canaria Basket Country, ktorí majú po jednej výhre a jednej prehre. Prvým tímom v tabuľke je Barca, ktorá vyhrala oba duely. 

Matúš Rybár, ktorý si zahral na kvalifikačnom turnaji do 14 rokov Minicopa Endesa v Španielsku ako jeden z hosťujúcich hráčov z inej krajiny sa stal najlepším hráčom celého turnaja a získal ocenenie MVP. Celkovo si tak Matúš pripísal na turnaji 70 bodov a s veľkou mierou pomohol tímu k spomenutým víťazstvám na turnaji.