Výrazné zmeny pod košmi českého vicemajstrovského klubu - Pospíšil a Oroszová do KP Brno

Zaujímavá správa spod ženských košov. Novým trénerom eurocupového družstva KP (Královo Pole) Brno sa včera stal 37-ročný Slovák Martin Pospíšil, ktorý uplynulých šesť sezón úspešne viedol v slovenskej extralige Piešťanské Čajky.

„Je to v Brne pre mňa nová výzva a príležitosť naplniť ambície klubu, hoci nádej na postup v Európskom pohári FIBA je mizivá,“ povedal nám Martin Pospíšil, ktorý v trénerskej funkcii vystriedal Davida Zdeněka a v Brne podpísal zmluvu na 2,5 roka. Treba pripomenúť, že v minulosti bol aj asistent pri slovenskej ženskej reprezentácii, najprv po boku Natálie Hejkovej a neskôr aj pri Marošovi Kováčikovi. V KP Brno ostáva s ním vo funkcii asistentky Andrea Kuklová, jedna z historicky najlepších slovenských basketbalistiek.

Spolu s Martinom Pospíšilom prišla (na jeho podnet) včera do KP Brno kapitánka slovenskej reprezentácie Sabína Oroszová, ktorá si v uplynulých týždňoch poriadne nezahrala v poľskom tíme Wisla CanPack Krakov. V kádri brnianskeho finalistu uplynulého ročníka ŽBL sú tri ďalšie Slovenky, Veronika Remenárová, Stella Tarkovičová a Laura Olšová. „Ešte aj naďalej budem metodicky pomáhať v USK Praha, kde som od leta odpracoval štyri mesiace s chlapcami a dostal som možnosť nasmerovať ich športovú výchovu,“ dodal Martin Pospíšil. Po jedinom (včerajšom) tréningu s novými zverenkami ho už dnes čaká cesta do Benátok na stredajší zápas EP proti domácej Umane Reyer. Brno tohto súpera doma zdolalo tesne 66:64, čo je jeho zatiaľ jediné víťazstvo v skupine. V najvyššej českej súťaži je KP Brno na 4. mieste so 6 víťazstvami a 3 prehrami.   

Vyšlo v denníku Šport 4. decembra 2018

Autor: Tomáš Grosmann

Foto: Laco Duračka