Zápas mesiaca ukončí jednu víťaznú sériu, Prievidza chce zlomiť majstra s pomocou fanúšikov

Zápas mesiaca, 8 víťazstiev verzus 7 triumfov v rade, či ostro sledovaný súboj Prievidze s majstrovskými Levicami. Dva tímy s najlepšou formou na slovenských ligových palubovkách si to rozdajú už dnes o 19.00 h na Hornej Nitre, a to aj pred televíznymi kamerami.   

Niké SBL 2023/24 – 31. kolo  

BC Prievidza – Patrioti Levice (streda o 19:00 h) – Športová hala Prievidza  

Atraktívny televízny šláger rozhodne o tom, či Prievidžania predĺžia svoju najdlhšiu šnúru víťazstiev za posledné roky na číslo 9 alebo si Patrioti udržia komfortný náskok pred zvyškom ligového pelotónu. Zverenci Sašu Jankoviča počas víkendu “dobili baterky”, keďže mali voľno a pred fantastickou kulisou budú večer naplno pripravení zastaviť úradujúcich majstrov. 

"Určite musíme šliapať od začiatku na 110 percent, aby sme zvíťazili. Musíme si dať pozor na ich rýchly prechod do útoku a silné individuality v tíme. Náš zápas je zároveň trhákom kola, máme osem výhier v rade, Levice sedem. Jedna séria sa pretrhne a verím, že práve my budeme tí, ktorí sa na konci budú radovať z ďalšej výhry. Atmosféra bude, podľa mňa, podobná ako na derby, takže o to viac sa oplatí prísť do haly. Teším sa na to," povedal pre portál basketliga.sk Prievidžan Patrik Lukáč

Patrioti si po triumfe v Slovenskom pohári idú sebavedomo aj za prvenstvom po základnej časti. Dnes majú navyše možnosť vzdialiť sa ešte viac konkurentom v podobe Svitu, Handlovej, samotnej Prievidze či Komárna. "Očakávame náročný zápas, Prievidza má aktuálne skvelú formu, tento rok ešte neprehrala. Hrajú dobrý basketbal a bude im fandiť celá hala. Ak chceme zvíťaziť, tak sa musíme dobre pripraviť a ísť do zápasu na 110 percent," nechal sa počuť 31-ročný Bosniak v drese levického tímu Draško Kneževič.  

Madzinova družina zvládla cez víkend skúšku u ďalšieho celku z Hornej Nitry, keď v Handlovej triumfovala pomerne jednoznačne - 86:69. V Prievidzi to bude ale o inom, uvedomuje si to aj Rob Howard. "V dnešnom zápase sa chceme pomstiť za prehru s Prievidzou, ktorá nás zdolala na našej palubovke začiatkom roka. Myslím si, že pre divákov to bude skvelý zápas a verím, že s víťazným koncom pre Levice." 

Duel môžete sledovať naživo na RTVS Šport od 18:50 h.   


Tabuľka

Niké Slovenská basketbalová liga Z B
1 Patrioti Levice Patrioti Levice 32 57
2 BC Prievidza BC Prievidza 32 52
3 Iskra Svit Iskra Svit 32 51
4 BC Komárno BC Komárno 32 51
5 MBK BANÍK Handlová MBK BANÍK Handlová 32 50
6 Spišskí Rytieri Spišskí Rytieri 32 48
7 Inter Bratislava Inter Bratislava 32 45
8 BKM Lučenec BKM Lučenec 32 42
9 Slávia SPU Nitra Slávia SPU Nitra 32 36
Voľno Voľno 0 0

Súvisiace články