Ďurišovci cez voľný deň relaxovali pri laserovej bitke, proti Francúzom chcú prekvapiť

Slovenskí basketbaloví reprezentanti do 18 rokov využili pondelkový voľný deň na domácich ME prípravou na ďalšieho súpera i oddychovým programom, ktorý vymyslelo vedenie tímu. Po absolvovaní videoanalýzy a popoludňajšieho tréningu sa vybrali do laserovej arény, kde si v rámci teambuildingu vyskúšali streľbu laserovými zbraňami.

"Hráči sa rozdelili do troch tímov po štyroch členov, štvrté zoskupenie sme tvorili my ako realizačný tím. Chlapcom sme dovolili, aby nás dostrieľali," hovoril s humorom tréner slovenskej osemnástky Richard Ďuriš.

Jeho zverenci na domácom európskom šampionáte stále čakajú na premiérové víťazstvo. Po prehre s Lotyšskom v úvodnom stretnutí predviedli proti Bosne a Hercegovine zlepšený výkon, ale triumf im proti favoritovi z Balkánu tesne unikol. V utorok od 18.00 h nastúpia mladí Slováci na svoj záverečný zápas v základnej D-skupine proti obhajcom titulu z Francúzska.

"Čaká nás ďalší náročný súper. Musíme sa vyvarovať stratených lôpt a zastaviť rýchle protiútoky súpera. Všetci francúzski hráči sú veľmi rýchli, čiže nesmieme dovoliť prečíslenia a čo najviac hrať obranu piati proti piatim. Na druhej strane, aj my sa budeme snažiť hrať do otvorenej francúzskej obrany, lebo v hre päť na päť sú vyšší, fyzickejší. Navyše, majú širokú lavičku a rotujú všetkých dvanásť hráčov, čiže uvidíme ako rozložíme minutáž v našom tíme. Proti favoritovi chceme potvrdiť herný progres a pripraviť sa na osemfinále," prezradil pred utorkovým duelom kouč Ďuriš.

Kľúčové pre ďalšie pôsobenie na turnaji budú pre všetky tímy stredajšie osemfinálové zápasy. Víťazi z nich postúpia do štvrťfinále, zdolaní pôjdu hrať skupinu o 9.-16. miesto. Na mladých Slovákov čaká súper z C-skupiny, pravdepodobne to bude jeden z dvojice Grécko, Fínsko. "Súpera si v takej fáze už ťažko vyberať. Ale myslím, že viac by nám vyhovovali Gréci, pretože Fíni sú oveľa fyzickejší a dominantní oproti nám," dodal Ďuriš.

Zápas Slovensko - Francúzsko je na programe v utorok o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne.