SBA 3x3 Tour 2022: V Komárne boli aj čerství víťazi majstrovstiev sveta

Krásne atraktívne prostredie komárňanského námestia, ideálne počasie a kvalitné obsadenie taká bola v skratke ďalšia zastávka SBA 3x3 Tour 2022. Námestie generála Klapku v Komárne žilo uplynulú sobotu 3x3 basketbalom. Vďaka Ladislavovi Stojanovovi ako lokálnemu organizátorovi a otcovi myšlienky priviesť tour do Komárna sa podarilo zorganizovať výborné športové divadlo, ktoré prilákalo množstvo divákov.

V Komárne sa hralo na troch kurtoch  v dvoch kategóriách a to mužskej Elite a chlapčenskej U18. Do turnaja bolo zaregistrovaných 28 tímov, celkovo 108 hráčov. Ako už bolo spomenuté, diváci mali možnosť na troch kurtoch vidieť 53 zápasov. V akcii okrem tradičných slovenských tímov ako Meferes, Letný Vánok, Energy team, Lufty a mnoho ďalších, prišli do Komárna dve svetové legendy 3x3 basketbalu a to čerstvý majster sveta Dejan Majstorovič so svojim tímom UB a účastník olympiády poľský reprezentant Michale Hicks s tímom Ambasadory. Návštevníci tak mali možnosť vidieť, ako sa hrá 3x3 basketbal na tom najvyššom leveli.

V mužskej „ELITE“ kategórii bol jednoznačným favoritom srbský tím UB, ktorý rolu splnil do bodky a vo finále proti slovenskému tímu Energy ukázal prečo patria k top tímom sveta, aj keď treba pripomenúť, že či už tím Meferes, alebo Energy nepredali svoju koži lacno a ich cestu za celkovým víťazstvom im pomerne slušne okorenili. O najväčšie prekvapenie sa postaral tím Lufty na Čele s reprezentantom Slovenska do 23 rokov Jurajom Lášticom, ktorý vo štvrťfinále vyradil tím Michaela Hicksa Ambasadorzy 3x3. Vo skvelej forme sa ukázal aj Samuel Volárik, ktorý sa predviedol naozaj skvelým výkonom práve vo finále proti aktuálnym majstrom sveta. Pred ďalším podujatím svetovej série FIBA 3x3 U23 Nations League je to naozaj skvelé, že sú obaja naši reprezentanti vo skvelej forme.

Chlapci v kategórii do 18 rokov predviedli opäť mnoho skvelých výkonov, diváci mali možnosť vidieť zaujímavé zápasy. Aj napriek tomuto všetkému by sme boli radi videli ešte viac tímov v tejto kategórii.

Ďakujeme Komárno, výborný ľudia, krásne prostredie a špičkové tímy. Tešíme sa opäť o rok!

Najbližšie podujatia:

23.7. Handlová

6.8. Trenčín

13.8. Finále, Bratislava, Eurovea

Výsledkový servis: SBA 3x3 Tour 2022 - Komárno (fiba3x3.com)

Fotogaléria: Facebook

Záverečné poradie: Elite

  1. Miesto UB
  2. Miesto Energy team
  3. Miesto Meferes
Záverečné poradie: U18 chlapci
  1. Miesto Saints
  2. Miesto 3x3 Trenčín
  3. Miesto Young Guns