Dohoda SBA s rozhodcami prináša do budúcna stabilitu

Vedenie Slovenskej basketbalovej asociácie sa dohodlo na 2-ročnej spolupráci so Združením basketbalových rozhodcov. Táto dohoda prináša stabilitu a jasne nastavené pravidlá.

Jedným z prvých krokov nového vedenia SBA a Výkonného výboru bolo zabezpečenie spolupráce s rozhodcami do blížiacej sa novej sezóny. K tomuto kroku prišlo úspešne pred niekoľkými dňami podpismi všetkých zúčastnených strán.

Spolupráca so ZBR je na najbližšie dve sezóny, vďaka čomu sú jasne nastavené pravidlá fungovania. „Po dlhých rokoch mám pocit, že rokovania prebehli férovo, v pokojnej debate a hlavne vecne. Podarilo sa dohodnúť 2-ročnú platnosť zmluvy, čo všetkým, na ktorých má táto zmluva dopad, tak vedia, s čím majú počítať a nastaviť sa na najbližšie 2 roky. Taktiež bolo v minulosti nevídané, aby na začiatku augusta boli všetky body odrokované a čakalo sa na schválenie VV SBA. Táto dohoda reflektuje na skutočný stav, v ktorom sa basketbal nachádza a jej výsledok čiastočne napráva rozhodnutia bývalého vedenia SBA,“ vyjadril sa k dohode člen VV SBA Roman Lamoš.

Skorá dohoda je pozitívom pre všetky zúčastnené strany, čo ocenil aj prezident ZBR Boris Gabara: „Musím však uznať, že rokovania s novým vedením SBA boli veľmi korektné a konštruktívne, to je veľké pozitívum. Zmluva je podpísaná na 2 roky a my sa tešíme na novú sezónu a prácu v prospech slovenského basketbalu.“

Zmluva je zverejnená TU 

Smernicu o poplatkov za rozhodovanie basketbalových zápasov nájdete TU