Pred 35 rokmi hrala vyrovnanú partiu s Barcelonou. Prievidza proti gigantovi nastúpi opäť

História sa opäť zopakuje! V roku 1989 sa hráči BC Prievidza stretli v Európskom pohári majstrov (dnes Euroliga) so španielskym gigantom - FC Barcelona. Vtedy ešte Baník Cígeľ hral prvý zápas na domácom ihrisku.

Prievidza hrala po prvom polčase vyrovnanú partiu a do šatní šli oba tímy za stavu 39:39. Napokon v druhom polčase zabral španielsky gigant a zápas vyhral výsledkom 85:74. 

Odveta tohto európskeho súboja vyšla lepšie Barcelone, ktorá zvíťazila 93:71. V tomto zápase dominoval Ľubomír Uhnák, ktorý nastrieľal 23 bodov. Tréner Ján Hluchý povolal na tento zápas deväť hráčov - Peter Jančura, Branko Kišš, Jaroslav Kraus, Ľuboš Krivošík, Marián Marchyn, Miroslav Marko, Anton Pekár, Marián Stopka a Ľubomír Uhnák. 

História sa teda opäť zopakuje, avšak nie na seniorskej úrovni. Basketbalový klub v španielskom meste pozval najúspešnejší ročník U12 Prievidze na prípravný zápas, ktorý odohrajú už 20. februára o 20:00. 

„Je to skvelá vizitka pre náš klub aj týchto chlapcov. Po výborných výsledkoch, ktoré sme dosiahli v zahraničí, si môžeme zahrať s basketbalovým gigantom. Priznám sa, že neviem či nejaké slovenské mládežnícke družstvo si zmeralo sily s FC Barcelona. Ďakujem všetkým, ktorí sa pričinili o to, že práve MBA Prievidza sa to podarilo,” povedal pre klubový web tréner a predseda MBA Prievidza Marek Bulík. 

Proti Barcelone si zahrá týchto desať hráčov: Šimon Bohát, Miroslav Hlinka, Adam Holík, Jakub Inštitoris, Tomáš Ličko, Michal Müller, Alex Pavlenda, Marco Petráš, Matej Richter a Blažej Slugoň. Zápas bude vysielať klub na svojom profile na YouTube.