Chlapčenská reprezentácia do 16 rokov odohrala prípravné zápasy s Belgickom a Luxemburskom

Slovenská chlapčenská reprezentácia do 16 rokov odohrala tri prípravné stretnutia (28. júla - 30. júla) s Luxemburskom a Belgickom.  Trénerovi Michalovi Peštovi neboli z dôvodu zranenia k dispozícii viacerí hráči.

 

Luxembursko – Slovensko 72:56  (28:12, 45:26, 55:42)

Slovensko: Barón 14, Horvath 9, Balogh 7, Babič 5, Šturcel 5, Skubeň 4, Rákai 4, Korfanta 3, Kubaský 3, Mičuda 2

Michal Pešta (tréner): "So začiatkom zápasu s Luxemburskom nie som spokojný, hráči nekoncetrovanou obrannou v prvom polčase a nasadením umožňovali súperovi dostávať sa do otvorených pozícii, ktoré premieňal. Najslabšou stránkou našej hry  v prvom polčase bolo odstavenie a doskok, ktorý bol v konečnom dôsledku rozhodujúcim. Naopak na našej útočnej polovici sme sa našou hrou dostávali do otvorených pozícii nielen spod koša, ktoré sme nepremieňali. V druhom polčase došlo k výraznému zlešpeniu v obrane a následne k jednoduchým zakončeniam. Bol to herný prejav ktorý sme od hráčov očakávali od začiatku zápasu. V zápase sme vyskúšali všetkých 12 hráčov, ktorý mali možnosť ukázať sa."

 

Belgicko – Slovensko 78:46 (19:11, 37:19, 62:38)

Slovensko: Barón 11, Kubaský 6, Korfanta, Šípkovský po 5, Rákai, Babič a Balogh po 4, Šturcel 2, Mičuda 1

Michal Pešta (tréner): "Zápas proti fyzicky vyspelejšiemu družstvu nás vynikajúce preveril. Podarilo sa nám napraviť náš vstup do zápasu oproti predchádzajúcemu súperovi. Dokázali sme ustrážiť podkošových hráčov, problém nám robilo bránenie obvodových hráčov. V útočnej fáze sme čelili proti rôznym obranám, ktoré súper požíval. Hráči sa postupne začali vyrovnávať s agresivitou súpera, čo ale postupným vyčerpaním ovplyvnilo našu úspešnosť streľby ktorá aj pri vytvorení pozície bola nízka."

 

Belgicko – Slovensko 62:41 (24:2, 39:13, 54:24)

Slovensko: Babič 8, Šípkovský 6, Hupka, Skubeň, Kubaský 5, Mičuda 4, Korfanta 3, Šimoňák a Baron po 2, Rákai 1

Michal Pešta (tréner): "V druhom prípravnom zápase sa hráči presvedčili, ako je dôležitý úvod zápasu a koncentrácia od prvej sekundy zápasu. Zopakoval sa výkon s Luxemburskom a súper získal vysoký náskok vďaka presinngovej obrane s vysokým počtom našich stratených lôpt a našim hrubým chybám v obrane. Práve táto štvrtina rozhodla o víťazstve. Veľkým pozitívom bolo napravenie nášho herného prejavu od začiatku 2. štvrtiny kde s fyzicky vyspelým úsperom sme dokázali držať krok. Všetky skúsenosti, ktoré hráči nabrali vygradovali v 4 štvrtine, v ktorej sme dominovali v obrane, kde sme súperovi dovolili dať 8 bodov a zároveň našou hrou v útoku sme sa dostávali do pozícii, ktoré sme začali premieňať."